Do góry

Desery Przepis na:

ciasto z rabarbarem

Desery

Autor: nereczka

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 40

Dodano: 30.11.2009

Odsłon: 16244

pyszne i szybkie :)

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. margaryne,cukier i zoltka jaj miksujemy ze soba. z bialek ubijamy sztywna piane i dodajemy razem z maka i proszkiem do pieczenia do reszty. wyrabiamy na jednolita mase.

  2. forme smarujemy maslem lub margaryna i obsypujemy bulka tarta ( w ten sposow sie nie przypali). wlewany gotowa mase do formy a na wierzchu ukladamy rabarbar (ja urzywam mrozonego bo jest latwiej dostepny o kazdej porze roku a smakuje wysmienicie) robimy wieksze odstepy miedzy kawalkami bo ciasto rosnie:)

  3. wkladamy forme do wczesniej nagrzanego piekarnika (ok 180 stopni) i pieczemy okolo 40 min ale czas pieczenia moze ulec wydluzeniu w zaleznosci od ilosci owocow i od piekarnika wiec trzeba pilnowac:)

  4. jak widac na zdieciu szybko znika (nie zdazylam zrobic zdiecia jak jeszcze bylo cale-za duzo chetnych:) ) mam nadzieje ze wam posmakuje ( i przepraszam za bledy:) )

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jolwicz 12 lipca 2014 Ciasto jest wyśmienite. Piekłam już 3 razy i zawsze się udaje. Za każdym razem też nie zdążyło doczekać następnego dnia. Pozdrawiam, Jola

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

elwaga 21 kwietnia 2010 Ciasto fantastyczne!! Mąż oblizuje właśnie łyżeczkę. Sąsiadom też bardzo smakowało! Pozdrawiam, Agnieszka

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wioleta333 02 grudnia 2009 dobre ciacho , często go robię wiosną kiedy rabarbar jest młody pozdrawiam..........

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 01 grudnia 2009 Bardzo dobre ciasto. Ja robie z różnymi owocami i nieraz leje na wierzch galaretkę.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń