Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto robie szczególnie z myslą o mężu, ale ostatnio nawet syn sie skusił
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 37
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 109
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 446
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32622
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 81
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 109
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 37
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 109
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 446
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32622
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 81
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 109
Składniki
Margarynę utrzeć z cukrem. Dodać 1 całe jajko, a potem po kolei po jednym żółtku. Dobrze ubić. Teraz wsypać mąke i proszek. Na końcu wlać śmietanę. Wyłożyć na blachę.
Obrany rabarbar posypać cukrem, a przed wyłożeniem na ciasto opruszyć mąką.
Białka ubić na sztywno, dodać cukier do smaku. Wyłożyć na rabarbar.
Kruszonka: wymieszać skladniki, dosypywać tyle mąki, ile jest potrzebne (zawsze wsypuję na oko). Wysypać na pianę. Całość piec 45 min w 160 st.