Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopt z musem rabarbarowym i bezą
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1035
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1035
Składniki
Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę. Mąkę przesiewamy i mieszamy z proszkiem do pieczenia. Do ubitych białek dodajemy stopniowo żółtka, cukier i mąkę - miksujemy. Masę wylewamy na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok 25 minut, w temperaturze 180stopni. Rabarbar myjemy, kroimy w 1cm kawałki. Wrzucamy do garnka, zasypujemy cukrem i podgrzewamy. Rabarbar puści sok więc nie dodajemy wody! Gotujemy aż rabarbar zmięknie. Skrobię rozpuszczamy w odrobinie wody, i dodajemy do musu - mieszamy. Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę. Następnie dodajemy sok z cytryny, i stopniowo po łyżce cukru - cały czas miksując. Na gotowy biszkopt wykładamy mus rabarbarowy, następnie bezę, robiąc kółka łyżką. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok 30 minut.