Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, orzeżwiające ciasto. Bardzo delikatna masa z serkiem mascarpone i bitą śmietanką. Do tego smak malin , mniamm.
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 217
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 762
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1805
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 234
Polecam.
Odsłon: 282
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 217
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 762
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1805
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 234
Polecam.
Odsłon: 282
Składniki
BISZKOPT; Białka ubijamy z cukrem na bardzo sztywno .Dodajemy stopniowo żółtka A następnie mąkę przesianą z proszkiem. Pieczemy w 170* 15 minut MASA; Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem. Do ubitej smietanki dodajemy stopniowo serki mascarpone Na masę układamy maliny i zalewamy galaretką malinową.
Dobre rady; Na zimny biszkopt wykładamy masę. Umieszczamy w lodówce. Układamy maliny i lekko zalewamy galaretką , aby się przykleiły i nie pływały. Gdy galaretka lekko stężeje, wylewamy resztę galaretki. Chłodzimy w lodówce 2 godziny. Ciasto zrobiłam w kwadratowej tortownicy 25/25.