Do góry

Desery Przepis na:

ciasto z truskawkami

Desery

Autor: kaska333

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 297

Dodano: 21.08.2009

Odsłon: 10087

szybko znika

Składniki

  • 1/2 kg truskawek, 3/4 k masla lub margaryny
  • 1 SZKL CUKRU, 3 szkl mąki
  • 1 lyzka proszku do pieczenia, 6 jajek
  • cukier puder do posypania
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. maslo utrzec z cukrem do bialosci dodac po jednym zoltku, dodac make proszek a na koniec piane z bialek ciasto wylac na duza foremke posmarowana tluszczem i posypana bulka tarta, na wierzchu ulozyc truskawki(duze przekroic na pol), piec ok 50 min w 180 st, posypac cukrem puderm

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

sowa44 19 czerwca 2011 muszę powiedzieć, że wyszło bardzo dobre:) ładnie wyrosło, jest puszyste i smaczne:) ja akurat podzieliłam ciasto i piekłam w dwóch mniejszych foremkach. tylko truskawek zdaje się, że nieco mniej niż pół kilo dałam (obawiałam się, że za dużo soku puszczą i się nie upiecze - może niepotrzebnie;)) będę korzystać z przepisu w przyszłości, polecam!:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sowa44 19 czerwca 2011 muszę powiedzieć, że bardzo dobre wyszło:) ładnie wyrosło, jest puszyste i smaczne:) ja akurat podzieliłam ciasto i piekłam w dwóch mniejszych foremkach. tylko truskawek zdaje się, że nieco mniej dałam (obawiałam się, że za dużo soku puszczą i się nie upiecze). będę przepis wykorzystywać w przyszłości, polecam!:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

karina14 12 czerwca 2010 dzisiaj robiłam to ciasto.Każdemu smakowało!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

basienka_as 10 czerwca 2010 Ciasto super, szybko znika, co najważniejsze truskawki nie opadają na dno.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wyspa220 20 maja 2010 Wypróbowałam bardzo dobre,dobrze wyrośnięte ,pozdrawiam !!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

studentka 14 grudnia 2009 "Masę wylać na blachę wyłożoną papierem i wlać masę by powstały "esy floresy". " Prosze mi powiedziec, czy te 4 rozne masy ciasta wlewamy obojetnie jak do jednej blaszki?? Chdzi mi o to, czy te 4 czesci pieczemy razem w taki sposob ze wlewajac na blaszke powstanie nam jedna papka? I ile piec?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

dzazgusia 17 października 2009 Ciasto wyszlo PRZEPYSZNE!!! Zrobiłam je dla wszystkich domowników z którymi wynajmuję dom Znikło zanim wystygło!!!Super przepis polecam wszystkim Łatwy w przygotowaniu !!!dodaję do ulubionych!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

dzazgusia 12 października 2009 Przepis wydaje sie bardzo wlasnie zaczynam wszystko przygotowywac....ocenie wieczorkiem jak smakowalo POZDRAWIAM

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń