Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cienko krojona świetna do kanapek, grubo pokrojona z sosem może być daniem obiadowym.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 170
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 26
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 110
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 447
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 170
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 26
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 110
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 447
Składniki
Mięso umyć i osuszyć.
Natrzeć dobrze solą, czosnkiem i majerankiem.
Włożyć do naczynia żaroodpornego i odstawić na kilka godzin do lodówki (najlepiej na noc), żeby mięso dobrze "przeszło" przyprawami.
Piekarnik nagrzać na maxa.
Kostkę rosołową rozpuścić w 1/2 szklanki wrzącej wody i podlać mięso (nie za mocno).
Wstawić mięso w naczyniu żaroodpornym z przykrywką do piekarnika nagrzanego na maxa i piec 15 min.
Po 15 min. zmniejszyć temperaturę do 160 st. i piec ok. 1 godziny (po godzinie sprawdzać mięso wbijając drewniany patyczek - musi być miękkie, nie może się przyklejać do patyczka).
Wyjąc i ostudzić.
Cienko pokrojone idealne do kanapek. Pokrojone w plastry ok 2 cm grubości świetne np. z ciemnym sosem pieczeniowym i pieczarkami jako danie obiadowe :)