Do góry

Dania główne Przepis na:

Cielęcina ziołowa

Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20675

Dodano: 06.05.2009

Odsłon: 3677

Umiejętnie dobrane zioła wydobywają fantastyczny smak cielęciny, co tworzy z potrawy wykwintne danie na każdą okazję.

Składniki

  • kotleciki cielęce z kostką, 90 dag
  • siekane zioła, po łyżce
  • Natka pietruszki
  • szałwia
  • oregano
  • ostra papryczka, 1
  • sól i pieprz
  • olej do smażenia
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Papryczkę drobno pokroić. Kotleciki schabowe lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem, posypać mieszanką ziół i papryczką, skropić olejem.

  2. Mięso wstawić na min. 0,5 h do lodówki. Na rozgrzanym oleju smażyć mięso po 2-3 minuty z każdej strony.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń