Do góry

Desery Przepis na:

CIEMNE CIASTO

Desery

Autor: bobara

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 50

Dodano: 27.02.2010

Odsłon: 3184

szybkie w wykonaniu, b smaczne, delikatne i b tanie!!!! b. latwe w wykonaniu!!! mozna uzywac jako podstawe do mas i torcików, ale rownie wytwornie smakuje polane czekolada lub tylko posypane cukrem pudrem :)

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. jajaj zmikosować z cukrem dodac sypie skladniki potem dżem i na koniec dzem, jakby masa była zbyt gęsta mozna powolutki ciągle sprawdzając dodawac kapke mleka...ciasto musi być elastyczne a nie kluchowate

  2. piec w temp ok 200 st ok 40-50 min

  3. sprawdz patyczkiem czy sie dopieklo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń