Do góry

Desery Przepis na:

CIEMNE CIASTO

Desery

Autor: bobara

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 50

Dodano: 27.02.2010

Odsłon: 3039

szybkie w wykonaniu, b smaczne, delikatne i b tanie!!!! b. latwe w wykonaniu!!! mozna uzywac jako podstawe do mas i torcików, ale rownie wytwornie smakuje polane czekolada lub tylko posypane cukrem pudrem :)

Składniki

  • maka, 2 szkl
  • cukier, 1 szkl
  • Jaja, 1-2 szt
  • kakao, 2 lyzki
  • zapach arakowy lub migdalowy, lub korzenny ...co lubisz
  • kopiasta łycha dżemu
  • mleko, 1 szkl (ew troszke wiecej)
  • soda oczyszczona, 1 łyżeczka
  • margaryna rozpuszczona, 1/2 kostki
  • olej, łyżeczka
> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. jajaj zmikosować z cukrem dodac sypie skladniki potem dżem i na koniec dzem, jakby masa była zbyt gęsta mozna powolutki ciągle sprawdzając dodawac kapke mleka...ciasto musi być elastyczne a nie kluchowate

  2. piec w temp ok 200 st ok 40-50 min

  3. sprawdz patyczkiem czy sie dopieklo

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń