Do góry

Desery Przepis na:

Ciemne ciasto jabłkowe

Desery

Autor: amidalla

Przepisów i artykułów: 209 Ocena: 1896

Dodano: 10.03.2009

Odsłon: 4991

Smakuje absolutnie każdemu:)

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pokroić jabłka w kostkę i zasypać dwoma szklankami cukru. Wymieszać i odstawić na kilka godzin, by puścił sok.

  2. Pozostałe składniki wymieszać i dołożyć do jabłek. Piec 1,5 godziny w temp. 170-180 stopni.

  3. Gdy już jest wystudzony, można zrobić polewę z gorzkiej czekolady, ale bez polewy też jest pyszny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

annawk 10 sierpnia 2010 już kilka razy robiłam - pyszne , melduję , że pzrepis wyśmienity - łatwy , smaczny i efektowny finał

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

amidalla 27 marca 2009 Blacha zmierzona:) Melduję, że ma wymiar 40x24cm.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

amidalla 26 marca 2009 Standardowa blacha, ale taka z tych podłużnych. Zmierzę wieczorem i podam:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 26 marca 2009 proszę o podanie rozmiaru foremki dla jakiej podane proporcje są właściwe, dziękuję z góry i pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń