Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 233
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 528
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 233
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 528
Składniki
Pieczarki kroimy w połówki lub ćwiartki ,dodajemy małe krewetki(mogą być mrożone),mandarynki.
Robimy sos:majonez,ketchup,białe wino i koperek mieszamy,żeby uzyskać kolor zbliżony do pomarańczowego,można dodać niewielką ilość soku z mandarynek,ale trzeba uważać,żeby sos nie był za rzadki.Doprawiamy niewielką ilością soli i pieprzu,można też cukru(niekoniecznie)
Do sosu dodajemy resztę składników i mieszamy