Do góry

Przekąski Przepis na:

Cordon bleu

Przekąski

Autor: bea217

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 163

Dodano: 01.07.2008

Odsłon: 6564

kotlety schabowe nieco inaczej z serem i szynką

Składniki

  • pojedyńcze piersi z kurczaka, 2
  • sera (najlepiej mozarelii do pizzy), 2 plasterki
  • szynki, 2 plasterki
  • pieprz, sól, przyprawa do kurczaka, do smaku
  • Bułka tarta
  • jajko, 1
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. W każdym z filetów zrobić ‘kieszonkę’, nacinając głęboko kotlet z jednej krawędzi.Przyprawić oby dwa filety zarówno w środku jak i nazwenątrz solą, pieprzem oraz przyprawą do kurczka. Do zrobionej kieszonki wepchnąć po 1 plasterku szynki i sera (ułatwiam sobie nieco kroją na plasterek sera oraz szynki).Jesli za mocno rozetniemy to spiąć wykałaczką albo obwiązać białą nitką, żeby nie rozwaliły się podczas smażenia. Panierować jajku i bułce tartej, smażyć na rumiano z obu stron przez parę minut, na niedużym ogniu. Pod koniec smażenia przykryć je na minutę przykrywką, żeby lepiej doszły w środku – po przekrojeniu rozpuszczony ser powinien delikatnie wypływać z kotleta.... Proponowane podanie z młodymi ziemniaczkami jak widać na załączonym zdjęciu

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

annawk 04 lipca 2008 kotlety schabowe z serem i z szynką nie mogą "POWSTAĆ" bez schabu , nawet przy niezwykłych umiejętnościach kucharza. Nie da się bowiem z kury zrobić wieprza , i odwrotnie też nie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń