Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały kotlet po prostu, możemy również przyrządzić go z cielęciny lub schabu.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 156
Polecam.
Odsłon: 819
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 84
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9215
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 156
Polecam.
Odsłon: 819
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 84
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9215
Składniki
Filety rozbijamy dość cienko, uważajmy by nie porobić dziur, możemy się wspomóc folią lub delikatnie rozbijać zwilżonym tłuczkiem. Posypujemy solą, czarnym pieprzem, odstawiamy na 30 minut do lodówki. Po tym czasie na połowie kotleta układamy kolejno: plaster szynki, plaster sera, a na końcu znów plaster szynki. UWAGA: Wędlinę i ser trzeba dociąć by pasowały do połowy kotleta, jednocześnie zostawiając około 0,5 cm wolnej przestrzeni przy brzegach, zapobiegnie to wydostaniu się sera podczas smażenia. Kotleta składamy na pół, panierujemy najpierw w mące, potem w roztrzepanych jajach, a na końcu obficie w tartej bułce. Smażymy (na oleju) na małym ogniu pod przykryciem z obu stron. Podajemy z ulubionymi dodatkami, smacznego !