Do góry

Przekąski Przepis na:

Coxinha

Przekąski

Autor: nudka

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 101

Dodano: 10.08.2009

Odsłon: 28393

super alternatywa dla pozostałego z obiadu rosołu i mięsa z rosołu

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. mięso z rosołu drobniutko pokroić dodać szczypiorek i wymieszać.Rosół zagotować wsypać mąkę i energicznie wymieszać,gotujemy ok 1min.Ciasto ostudzić ,wyłożyć na stolnicę dodac żółtka i zagnaiatać aż powstanie gładkie ciasto(BEZ GRUDEK).Wałkujemy ciasto do grubości ok.0,5 cm,wycinamy szklanką krążki.Na każdy krążek układamy troszkę farszu z kurczaka ,ok pół łyżeczki serka lub troszke mniej,posypujemy szczypiorkiem ,i doprawiamy solą i pieprzem.Mocno sklejamy jak pierogi (typowe coxinha mają kształt nóżek)panierujemy w białku i tartej bułce.smażymyok.8 min w głębokim tłuszczu co jakiś czas obracając

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jagienka 29 kwietnia 2011 Bardzo oryginalny przepis,wart wyprobowania!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jakub25 19 lutego 2011 ciekawy przepis na wykorzystanie mięsa z rosołu i musi to być smaczne!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

helcia 25 września 2009 Bardzo ciekawy orginalny przepis!I myśle że z farszem możnaby pokombinowac:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 12 sierpnia 2009 to może być naprawdę smaczne, wypróbuję

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń