Do góry

Przekąski Przepis na:

Crescente

Przekąski

Autor: xxxagnesexxx

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 3

Dodano: 04.05.2009

Odsłon: 1145

Smaczna przekaska =D Jest to to co jedza wloskie dzieci na 2 sniadanie , bardzo dobre naet na kanapki polecam !!!

Składniki

  • Maka typu "0", 500g
  • Woda (letnia), 250ml
  • drozdze, 25g
  • Oliwa z oliwek ( 2 lyzki), 20g
  • sol, 10g
  • cukier, 5g
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Maka+ sol + olej + cukier + 200 ml wody wymieszac razem w jednej misce...

  2. Drozdze rozpuscic w pozostalej wodzie. Po rozpuszczeniu dodac do reszty i zostawic do rosniecia na 1.5 godz w cieplym miejscu

  3. Po wyrosnieciu blaszke na ktorej chcey piec crescente ( blasza w miare duza ) wysmarowac oliwa rozlozyc ciasto, najlepiej rozprowadzic palcami, odstawic do rosniecia na nastepna godzine ...

  4. Kiedy wyrosnie posmarowac lekko oliwa po wierzchu ( mozna dodac na wierzch rozmaryn albo skladniki do normalnej pizzy lub tez kawalki parowki ) i wstawic do piekarnika nagrzanego do 200°C na 15-20 min i pieca na zlocisty kolor =D

  5. Po wyjeciu zostawic do wystygniecia na 5 min mozna jesc ciepla jak i zimna crescente =D Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń