Do góry

Dania główne Przepis na:

Cukinia faszerowana

Dania główne

Autor: agulam22

Przepisów i artykułów: 105 Ocena: 5818

Dodano: 06.03.2008

Odsłon: 26845

Pyszne cukinii z delikatnym farszem mięsnym.

Składniki

1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. - ryż ugotować na miękko w lekko osolonej wodzie -cebule kroimy w drobna kostkę i smażymy razem z mięsem mielonym ok 10 minut (delikatnie posolone i popieprzone) -cukinie myjemy dokładnie i przekrajmy w wzdłuż na połowę i wydrążamy środek z pestkami(tak aby w środku powstało zagłębienie na nasz farsz) a następnie obgotowujemy w osolonej wodzie( cukinia powinna być po obgotowaniu miękka ale nie rozgotowana) -łączymy razem ryz i mięso mielone i doprawiamy do smaku solą kucharkiem i pieprzem a następnie nakładamy farsz na cukinię -układamy cukinie na formie do zapiekania i zapiekamy ok 10-15 minut i pod koniec posypujemy serem żółtym Podawać z sosem pomidorowym.Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

makapaka1 12 sierpnia 2014 wygląda pysznie :) już wiem co będzie dziś na obiad :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kasia-skrzynska-3 08 kwietnia 2014 super patent,ja lubię też czasem bezmięsnie, robię np z fetą i kuskus i innymi warzywkami http://www.grypoodporni.pl/index.php/pl/aktualnosci/cukinia-feta-i-kuskusem-nadziana.html pychota, zwłaszcza na wiosnę lato :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń