Do góry

Dania główne Przepis na:

Cukinia na obiad

Dania główne

Autor: Majeczka1988

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 19

Dodano: 10.07.2011

Odsłon: 10698

Lekki obiad na lato.

Składniki

  • czosnek, 2 ząbki
  • cebula, 2 małe
  • cukinia, 4 małe
  • pomidor, 2
  • oliwki zielone, 2 garście
  • olej, 3 łyżki
  • sól
  • pieprz
  • ocet jabłkowy
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Czosnek posiekaj, cebulę pokrój na piórka i podsmaż na oleju przez minutę.

  2. Dodaj cukinię pokrojoną w półplasterki 1 cm grubości. Posyp solą i duś pod przykryciem ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając.

  3. Dodaj do warzyw pokrojone pomidory i oliwki. Smaż chwilkę, aby pomidory puściły sok i nie straciły twardości.

  4. Zdejmij patelnię z ognia, przypraw pieprzem i delikatnie skrop octem jabłkowym. Podawaj z młodymi ziemniaczkami na obiad lub na zimno jako sałatkę.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

hanka78 11 lipca 2011 Super przepis. Moje ulubione składniki na lato:-). Na pewno spróbuję.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń