Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 123
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 259
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 96
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3329
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 123
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 259
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 96
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3329
Składniki
Cebulę ( w kostkę) udusić na oliwie ( tej z pomidorów) aż nabierze połysku. Dodać pokrojone w kostkę salami i paprykę w proszku , podsmażyc ok.2-3 min. Farsz ostudzić. Ewentualny nadmiar tłuszczu odlać.
Dodać pozostałe składniki ( bez cukinii) - doprawić: Oliwki powinny być pokrojone w plasterki, pomodory rozdrobnione na kawałki,serek pleśniowy pokruszony. Wymieszać dokładnie.
Cukinię przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć , nadziać farszem i zapiec - temp. 180 sty. ok.20 min.
Danie jest bardzo sycące wiec z powodzeniem moze być podane na obiad.
Smacznego i słonecznego lata życzę.