Do góry

Przekąski Przepis na:

Cukinia nadziewana bryndzą

Przekąski

Autor: annawk

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 6193

Dodano: 28.02.2009

Odsłon: 8948

myślę, że tego dania z chęcią spróbowałby nawet wybredny baca

Składniki

  • 2 nieduże cukinie
  • sól, pieprz,majeranek,
  • 30 dag kiełbasy np.jałowcowej
  • 1/2 pora
  • 1 duży ząbek czosnku
  • 120 gram bryndzy
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kiełbasę pokroić na drobną kostkę, dodać do niej łyżeczkę majeranku i podsmażyć, pod koniec smażenia wrzucić pora pokrojonego w krążki i jeszcze chwilkę smażyć. Wyłączyć ogień, dołożyć do kiełbasy drobno pokrojony czosnek i wymieszać

  2. Cukinie umyć, przekroić wzdłuż i wydrążyć powstałe łódeczki. Posolić wnętrze cukinii , nadziać ją farszem z kiełbasy , na wierzch każdej położyc bryndzę i posypać pieprzem.

  3. Pieczemy w piekarniku 170 st, około 20 min.

  4. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń