Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dżem cukiniowy jest bardzo smaczny. Nadaje się do smarowania chlebka i bułeczek. Można też piec ciasteczka z jego dodatkiem.
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 44
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 117
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 457
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32644
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 90
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 129
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 44
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 117
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 457
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32644
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 90
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 129
Składniki
· Umyć i obrać cukinię, wydrążyć gniazda nasienne. · Pokroić cukinię na średnią kostkę (waga cukini podana jest już po pokrojeniu w kostkę). · Włożyć cukinię do garnka z grubym dnem i wlać wodę. · Smażyć cukinię do momentu rozpadnięcia się całych kostek. · Następnie wlać do cukini sok z jednej cytryny i dalej smażyć. · Kiedy masa trochę zgęstnieje dodać cukier i ponownie smażyć. · Gdy masa będzie już gęsta to należy wkładać ją do wyparzonych słoików, mocno zakręcić i pasteryzować. · Smacznego !!! Taki cukiniowy dżem nadaje się do chleba lub bułki na śniadanie, można też wykorzystać do ciasteczek francuskich.