Do góry

Przekąski Przepis na:

curry

Przekąski

Autor: agal4545

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 26

Dodano: 01.05.2009

Odsłon: 13763

proste

Składniki

  • ginger, 1 swiezy
  • cebula, 3 srednie
  • czosnek, 3-4 zabki
  • puszka pomidorow
  • curry najlepiej orginalne, 3 lyzki stolowe
  • mieso pokrojone w kostke najlepiej mieszane
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. zetrzec na tarce ginger,w kostke pokroic cebulke i starty czosnek podsmazyc na zloto na oleju,po czym dodac 3 lyzki stolowe curry ,rozmieszane w kubku zimnej wody

  2. do tego dodac mieso ,i na malym ogniu dusic do 45 minut.

  3. po czy dodac puszke pomidorow, mozna dodac troszke mleczka kokosowego,ale nie koniecznie.

  4. mozna podawac z ryzem lub jak ktos woli z ziemniaczkami mlodymi,lecz ziemniaki trzeba wkroic w czsie gotowania sie mieska

  5. salatka : zetrzec na tarce na srednich oczkach ogorka zielonego ze skorka i wymieszac z jogurtem naturalnym

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

njosnavelin 08 stycznia 2010 Wygląda pysznie i na pewno tak smakuje, ale proszę, pisz po polsku, bo wielu ludzi nie rozumie. IMBIR, nie "ginger".

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agal4545 07 stycznia 2010 GINGER NIE MOZNA NICZYM ZASTAPIC MUSI BYC KONIECZNIE :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agal4545 07 stycznia 2010 tak ale najlepszy jest swiezy w korzeniu lepszy smak i aromat POLECAM :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

magosa 07 stycznia 2010 GINGER TO INACZEJ IMBIR, JEST DOSTEPNY W PRAWIE KAŻDYM WARZYWNIAKU,A W SPOŻYWCZYCH KUPUJE SIĘ SUSZONY ..

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mario_viki 07 stycznia 2010 niewiele to ma z curry wspolnego, ziemniaki w curry!!?? ogorek zielony??? powiedz to hindusowi, mlode ziemniaczki i ogorek z jogurtem to raczej do tego schabowy i koperek mlody na te ziemniaczki, a curry to oddzielna sprawa, i wcale nie taka prosta, przede wszystkim kurczak i ryz, gotowy sos? jesli juz ,polecam tandori, balti spice lub madras, przepraszam za krytyke ale w kraju gdzie przebywam curry to rzecz swieta, samo slowo traci znaczenie gdy wrzucisz w to kartofle

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń