Do góry

Przekąski Przepis na:

Curry z kalafiora

Przekąski

Autor: Hanan

Przepisów i artykułów: 20 Ocena: 223

Dodano: 14.12.2008

Odsłon: 3604

pyszne, egzotyczne.... zupelnie inna wersja podania kalafiora...tradycyjna przystawak z Indii... w potrawe ta trzeba sie wsmakowac..

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. *make wymieszac z odrobina wody na delikatna gesta mase. dodac chili, kolendre, gorczyce, kmin rzymski, kurkume i sol. dodac pozostala wode i wymieszac. *podgrzac olej w rondlu, dodac paste z przyprawami i smazyc ciagle mieszajac ok 5 min. jesli sos jest za gesty dodac odrobinke wrzatku. *dodac rozyczki kalafiora i mleko kokosowe. dusic az kalafior bedzie miekki ale nie za bardzo... na koniec dodac sok z cytryny i wymieszac. *mozna posypac swieza, poszatkowana kolendra potrawa idealnie nadaje sie do ryzu basmatii i shisz kebab (czyli czegos w stylu szaszkyka z kurczaka lub baraniny)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jagienka 15 lutego 2011 mmm ten przepis mi odpowiada,bo uwielbiam podane w przepisie przprawy...

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń