Do góry

Desery Przepis na:

Cwibak

Desery

Autor: jagoda114

Przepisów i artykułów: 65 Ocena: 674

Dodano: 14.02.2011

Odsłon: 6272

Zawsze wychodzi, jest pyszny, można go upiec wcześniej.

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Bakalię posiekać, oprószyć łyżką mąki. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, margarynę utrzeć dokładnie, dodać żółtka, mleko, mąkę, bakalie i wymieszać.

  2. Ubić pianę z białek i delikatnie wymieszać z ciastem. Przełożyć do dwóch wąskich foremek. Piec ok 50min (180") Sok z 1/2 cytryny wymieszać dokładnie z cukrem pudrem aż powstanie lukier . Zimne ciasto polukrować. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń