Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 164
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8430
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 164
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8430
Składniki
Białka ubić z 1 szklanką cukru na sztywno ,dodać mak i kokos ,wymieszać.Upiec na blaszce o wymiarach 26/38 cm.
Ugotować budyń .Żółtka wymieszać z 2 łyżkami cukru ,mąką ziemniaczaną ,cukrem waniliowym i 1/2 szklanki mleka .Resztę mleka zagotować .Do gotującego się mleka wlać żółtka i gotować aż masa zgęstnieje .Dobrze mieszać podczas gotowania ,aby nie zrobiły się grudki
Utrzeć masło z 2 łyżkami cukru i dodawać po trochu ugotowany i przestudzony budyń .Ucierać.Można dodać sok z połowy cytryny
Banany pokroić w kostkę i dodać do masy ,wymieszać.Wyłożyć na upieczone i przestudzone ciasto
Biszkopty maczać w alkoholu i układać na masie.Polać polewą czekoladową.Na każdym biszkopcie układać po rodzynku
W wersji dla dzieci biszkopty można nasączyć wodą z dodatkiem cytryny i cukru