Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 108
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 246
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 89
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3325
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 108
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 246
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 89
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3325
Składniki
skł; 15dag masła,25dag cukru,6zółtek,10dag miodu płynnego,30dag zmielonego maku, 5 dag kakao,1 łyz sody,1 łyz cynamonu,3łyz maki ziemniaczanej . Wykonanie; utrzec,masło cukier ,zółtka, dodac miod,zmielony mak i ucierac ok 30 min.Dodac kakao sode cynamon make ziemniaczana i dokładnie wymieszac.Ubic piane z białek dodac do ciasta i delikatnie wymieszac.Piec w temp 180 stopni ok 1 godziny przekroic na 2 placki