Do góry

Desery Przepis na:

Cygańskie drogi

Desery

Autor: Malgoisaa__

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 338

Dodano: 11.12.2009

Odsłon: 51994

Smaczne ciasto dla wszystkich

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka ubić z cukrem dodać olej i dalej ubijać do połączenia masy (z cukrem waniliowym). Dodać mąkę i proszek do pieczenia (mieszać lyżką) Masę dzielimy na 4 częsci. Do Jednej dajemy kakao, do drugiej Mak do 3 kisiel a 4 pozostawiamy białą. Masę wylać na blachę wyłożoną papierem i wlać masę by powstały "esy floresy". Piec w temp 160-170stopni, przekroić na 3 części i przełożyć.

  2. Przepis na masę: Pół litra śmietany 30%, jedna galaretka agrestowa rozpuszczona w 1 szkl.gorącej wodzie. Śmietanę ubić i dodać do niej żelującą galaretkę, ubijać do połączenia masy, przełożyć ciasto.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (17)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Kuncia 24 maja 2010 Ile minut powinno sie to ciasto piec minut ????

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sektas4 25 stycznia 2010 Ciasto pyszne, łatwe i pięknie wgląda.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

EwelinaSz 17 grudnia 2009 ciasto jest pysze!!! polecam wszystkim. dziękuje za przepis :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

alcik 15 grudnia 2009 jutro biore się za pieczenie - zobaczę co wyjdzie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Dorota2804 14 grudnia 2009 Znam to ciasto pod nazwą "Tulipan". Pyszny. Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 14 grudnia 2009 Ciasto musi być dobre, tym bardziej, że zawiera galaretkę agrestową.Dodaje do ulubionych, na pewno upiekę, tylko jak zwykle będę bała się przekroić to ciasto na 3 części - zawsze mam z tym problem. Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bozena58 14 grudnia 2009 bardzo ciekawy przepis-dodaję do ulubionych i wkrótce go wypróbuję!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń