Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 140
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 271
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 111
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3336
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 140
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 271
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 111
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3336
Składniki
CIASTO:Drozdze rozrobic z 100ml mleka,1 lyzka cukru,oproszyc maka i odstawic w cieple miejsce do wyrosniecia.Rozpuscic maslo,dodac mleko,ogrzac do temp.35stopni wymieszac z przesiana maka,dodac wyrosniete drozdze,cukier,sol.Zagniesc ciasto wyrobic je ok 10min. odstawic na 30min.pod przykryciem w cieplym miejscu.Ciasto podzielic na 4 czesci i kolejno rozwalkowywac ja na cienkie placki.Placki posmarowac masa i zwijamy w rulony.Rulony pokroic na krazki ulozyc je na wczesniej uszykowana blache posmarowana tluszczem lub na papier do pieczenia drewniana czescia od pedzla dusimy lekko w srodku krazka posmarowac rozmaconymi zoltkami oraz posypac cukrem.Piec okolo 15-20min.w temperaturze 200-220stopni.
MASA CYNAMONOWA:rozetrzec maslo z cukrem i cukrem waniliowym i cynamonem