Do góry

Śniadania Przepis na:

Cynamonowa smażona chałka

Śniadania

Autor: adrijah

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 1543

Dodano: 21.05.2008

Odsłon: 16226

idealna do porannej kawy

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Roztopić masło na patelni. Chałkę pokroić w grube kromki. Mleko wymieszać z cynamonem i cukrem. Maczać chałkę w mieszance i wrzucać na patelnię. Smażyć do zrumienienia z obu stron. Uwagi: Jeśli się nie doda do mleka cynamonu i cukru, można właśnie cukrem posypać już usmażone kromki chałki robiąc chrupiącą skorupkę albo po prostu polać miodem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń