Do góry

Desery Przepis na:

Cynamonowa szarlotka

Desery

Autor: ania_sm

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 170

Dodano: 15.12.2008

Odsłon: 22557

Proste i na prawdę dobre!

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mąkę z proszkiem przesiewamy przez sito. Dodajemy cukier, cukier waniliowy, cynamon, jajko i masło. Mieszamy mikserem do uzyskania kruszonki. Połowę rozsypujemy natłuszczonej blasze i dociskamy. Mus jabłkowy mieszamy z rodzynkami i rozsmarowujemy na cieście. (Jeśli mus zawiera dużo wody, lepiej posypać ciasto grysikiem przed wyłożeniem jabłek). Posypujemy pozostałą kruszonką. Pieczemy ok. 50 min w temp. 180 st.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń