Do góry

Desery Przepis na:

Cytryniak

Desery

Autor: Tosca

Przepisów i artykułów: 87 Ocena: 1920

Dodano: 08.06.2009

Odsłon: 12070

Łatwe i szybkie ciacho. :) Doskonałe do herbaty.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Roztopić masło, przestudzić. Jajka roztrzepać z cukrem i skórką startą z całej cytryny. Miksować ten kogel-mogel ok 5 minut. Dodać masło i mąkę przesianą z proszkiem (ciasto będzie bardziej puszyste). Szybciutko przelać do formy. Piec ok 25 min w 170 st.

  2. Lukier: cukier puder rozmieszać z sokiem z cytryny, tak aby uzyskać dość gęstą ale lejącą masę, ozdobić przestudzone ciasto.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

KaFForKa 16 grudnia 2009 ja wypróbuję ale na blachę , czyli składniki x2

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mateusz15 16 listopada 2009 Uwielbiam cytrynowe ciasta. Na to na pewno się skuszę. Polecam pieczenia go w formie do babki.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Tosca 08 czerwca 2009 Można w małej tortownicy (fi 20), albo w keksówce (ja piekę, bo nie mam małej tortownicy). :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

betaww 08 czerwca 2009 TOSCA, NA JAKĄ TO JEST BLACHE? ALBO TORTOWNICE, BO WIDZE,ŻE W TAKOWEJ PIEKŁAS.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń