Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste ciasto które znika w 5 minut:))
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 132
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7196
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 155
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 90
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 180
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 132
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7196
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 155
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 90
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 180
Składniki
Margarynę utrzeć z cukrem i aromatem cytrynowym na puszystą masę, dodać jajka, sok oraz skórkę z cytryny. Następnie przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki przelewamy ciasto. Na wierzchu ciasno układamy pokrojone jabłka. Gotowe ciasto posypujemy cynamonem oraz cukrem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy przez około godzinkę. Gotowe ciasto możemy polać polewą cytrynową lub podawać bez dodatków.:) Ciasto znika błyskawicznie.