Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
baaardzo cytrynowe, puszyste, wilgotne dzięki dodatkowi cukinii, długo utrzymują świeżość, polecam :-)
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 28
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 99
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 28
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 99
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Suche składniki (poza cukrem) przesiać i wymieszać. W osobnym naczyniu lekko roztrzepać rózgą kuchenną jajka, olej, cukier, jogurt, sok i skórkę z cytryny. Dodać suche składniki i wymieszać (krótko, tylko do połączenia się składników). Dodać startą cukinię i krótko wymieszać, do połączenia. Formę do muffinów wyłożyć papilotkami. Nałożyć do nich ciasto. Piec w temperaturze 175ºC przez około 25 - 30 minut lub do tzw. suchego patyczka. Wyjąć, wystudzić. Polukrować. Lukier: do cukru pudru dodać sok z cytryny (ilość powinna być taka aby lukier był gęsty) rozetrzeć wszystko dokładnie łyżką. Smacznego :-) P.s. przepis zaczerpnięty z bloga Moje Wypieki.