Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny ale mocny trunek, przepis znaleziony w internecie, troszkę go zmieniłam :)
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 80
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1559
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 1274
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 71
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 80
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1559
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 1274
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 71
Składniki
Cytryny należy sparzyć wrzątkiem, dokładnie osuszyć i obrać ze skórki. Następnie cytryny kroimy na pół i wyciskamy z nich sok, który przelewamy do czystej wcześniej wyparzonej butelki. Do soku dodajemy pokrojone kawałki skórek od cytryny i zalewamy wódką. Na końcu dodajemy cukier i cukier waniliowy rozpuszczony w odrobinie cieplej wody. Dorzucamy do butelki rozdrobnioną laskę wanilii. Zakręcamy i odstawiamy trunek w cieple miejsce na 2-3 tyg. Po tym czasie nalewkę należy przefiltrować przez watę i rozlać do butelek. Smacznego :)