Do góry

Dania główne Przepis na:

Cytrynowy łosoś (może być z grilla)

Dania główne

Autor: Tosca

Przepisów i artykułów: 87 Ocena: 1920

Dodano: 16.07.2009

Odsłon: 21972

Pyszne i zdrowe danie. :) Jedz ryby codziennie! ;)

Składniki

  • dzwonka łososia, 2 szt
  • cytryna, 1 szt
  • pieprz, sól, do smaku
  • odrobina oliwy, do smażenia
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rybę umyć, posolić i popieprzyć. Solidnie skropić sokiem z połowy cytryny. Odstawić na co najmniej pół godziny.

  2. Usmażyć dzwonka na odrobinie oliwy lub upiec na grillu bez dodatku tłuszczu (najlepiej zawinąć w folię, by ryba nie obeschła). Polać sokiem z drugiej połowy cytryny.

  3. Smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Netka34 02 maja 2011 tez tak robie, tylko ze zawijam w folie aluminiowa i wrzucam do rozgrzanego piekarnika. czasem jak mam, klade obok na folii galazke koperku. przepis...pycha:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jagienka 29 kwietnia 2011 Ja zawijam w folie i jest wspaniala,polecam Twoj przepis,bo ryby jest tak przygotowana naprawde smaczny!I wazne jest by nie przesadzac z aromatami-sol pieprz i cytryny,pomoga rybie byc soba w lekko podkreslonym smaku!
Pozdrawiam!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gos456 14 grudnia 2009 zrobię dziś na obiad :) będzie pysznie tylko zamiast ziemniaków będzie ryż lub kasza :D dzięki za przepis .pozdrawiam:D

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

hopeless5 09 listopada 2009 wspanialy przepis , w piatek zrobie rybe wedlug twojego przepisu , jeszcze nie robilam lososia bo nie mialam przepisu odpowiedniego dziekuje

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Tosca 21 lipca 2009 Ryby ogólnie są zdrowe, a jeśli nie zauważyłaś jest tu opcja z folią. Poza tym, nawet taka smażona na odrobinie oliwy, jak napisałam, nie jest niezdrowa (używam teflonowej patelni), a na pewno smaczniejsza, niż uprażona na wodzie.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kasiakobas 21 lipca 2009 Zdrowe i smażone wyklucza się!!!!!!Dlatego proponuje rybkę udusić na patelni teflonowej w niewielkiej ilości wody lub upiec w folii i wtedy będzie pyszna i naprawdę zdrowa!!!!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń