Do góry

Przekąski Przepis na:

Cytrynowy ryż

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20675

Dodano: 06.05.2009

Odsłon: 4444

Oryginalny pomysł na przyrządzenie ryżu. Może służyć jako przystawka, dodatek do dania, bądź osobne danie. Tanie i łatwe w wykonaniu.

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na rozgrzanej 1 łyżce masła zeszklić cebulę i czosnek, dodać ryż, chwilę podsmażyć i zalać trzema szklankami wody, posolić.

  2. Gotować, aż ryż pochłonie wodę, co jakiś czas mieszając.

  3. Cytryny sparzyć, pokroić na plasterki. Kilka plasterków zostawić, resztę pokroić drobniej.

  4. Pozostałe masło rozgrzać z miodem, uprażyć cytryny i połączyć z ryżem. Podawać udekorowane pozostawionymi plasterkami cytryn.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń