Do góry

Przekąski Przepis na:

Czarna polewka.

Przekąski

Autor: fiorof

Przepisów i artykułów: 34 Ocena: 168

Dodano: 21.11.2012

Odsłon: 8264

Zupa, za którą większość osób nie przepada.

Składniki

  • kaczka
  • krew z kaczki
  • woda, 2 l
  • por
  • Natka pietruszki
  • marchewki, 2
  • pieprz sól do smaku
  • ziele angielskie, 5 ziaren
  • 2 łyżki stołowe mąki
  • cukier, 2 łyżeczki
  • Świeży sok z cytryny, 1 łyżka
  • makaron
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kaczkę gotujemy razem z warzywami. Po ugotowaniu części kaczki i włoszczyznę wyjmujemy z bulionu.

  2. Krew zaprawiamy łyżeczką soku z cytryny i 1 łyżkę stołową mąki. Dodajemy cukier. Zaprawioną krew dodajemy do rosołu. Czekamy aż się zagotuje. Doprawiamy do smaku.

  3. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Danie posypujemy posiekaną pietruszką. Gotowe.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

paulag81 10 grudnia 2012 jak sie komus nie podoba lub nie lubi to niech glupich komentarzy nie zostawia!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

evanion 26 listopada 2012 Wygląda bardzo ładnie, ale osobiście nie wiem czy bym przełknęła. W sumie z kaszanką sobie radze, a też jest z krwi, no ale nie wiem, myślę, że to kwestia pierwszego spróbowania:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń