Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ekstremalnie sezonowe śniadanie lub podwieczorek
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 108
Taratuszki to tradycyjne, ukraińskie ciasteczka smażone na głębokim tłuszczu,...
Odsłon: 1193
Jedno z prostszych, a zarazem pysznych dań, którymi nie pogardzą wytrawni mię...
Odsłon: 179
Poznaj przepis na zdrową i smaczną zupę ogórkową bez śmietany.
Odsłon: 36
Ciekawym daniem z województwa podkarpackiego jest pamuła glinicka. Danie to z...
Odsłon: 65
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 108
Taratuszki to tradycyjne, ukraińskie ciasteczka smażone na głębokim tłuszczu,...
Odsłon: 1193
Jedno z prostszych, a zarazem pysznych dań, którymi nie pogardzą wytrawni mię...
Odsłon: 179
Poznaj przepis na zdrową i smaczną zupę ogórkową bez śmietany.
Odsłon: 36
Ciekawym daniem z województwa podkarpackiego jest pamuła glinicka. Danie to z...
Odsłon: 65
Składniki
Kwiaty czarnego bzu dokładnie opłukać.
Ciasto : Mleko rozbełtać z jajem , 1 łyżką soku z cytryny i 1 łyżeczką tartej skórki cytrynowej - lekko ubić całość ubijaczką. Dodac mąkę , proszek do piecz. i cukier - dokładnie wymieszać na jednotą masę o konsystencji bardzo gęstego ciasto naleśnikowego.
Na patelni rozgrzać masło , panierować kwiaty bzu w cieście trzymając za łodyżkę, kłaść na patelni i po chwili smażenia odciąć nożyczkami odstającą łodyżkę. Smażyć z obu stron na rumiano.
Gotowe placuszki bzowe podawać skropione sokiem z cytryny i polane miodem.
Smacznego czarnego bzu. To znak nadchodzącego lata.