Do góry

Desery Przepis na:

CZEKOLADA DOMOWA

Desery

Autor: pati03

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 4

Dodano: 06.10.2009

Odsłon: 2034

Im dłużej leży w chłodnym miejscu tym smaczniejsza

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Uszykuj sobie duży garnek ,wlać wode i cukier wsyp postaw na ogniu,zagotować.Dodać Kasie ,rozpuścić ją .Zdjąć z ognia.

  2. Mieszaj tłuczkiem do ucierania ciasta,dodaj mąkę ,kakao ,mleko w proszku,mieszj energicznie.na koniec dodaj bakalie ,ryż ,aromat co kto woli lub bez niczego . wylać na blaszke małą kwadratową wyłożoną folią .Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

pati03 06 października 2009 Po zastygnięciu wygląda zależnie od tego ile dasz Kasi ja daje jedną kostke i jest krucha i kroje nożem ,a jeśli dasz 1,5 kostki Kasi to będzie trochę miękka ta czekolada ale również pyszna .Pozdrawiam

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

pati03 06 października 2009 Grubość zależy od blaszki na którą ją wylejesz ,ale ja kroje ją nożem .

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Arabelka 06 października 2009 Ale smakowicie brzmi.A jak wygląda po zastygnieciu?Dobrze sie łamie?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń