Do góry

Desery Przepis na:

Czekolada na gorąco

Desery

Autor: Natt

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 13

Dodano: 25.11.2009

Odsłon: 1162

łatwa w przygotowaniu i nie drogie

Składniki

  • 1 tabliczka czekolady deserowej
  • 2 litr mleka
  • 1-2 łyżki curku
  • 4 łyżki kakao
  • 10 dag śmietanki kremówki
  • 1 łyżki likieru kawowego
  • 1 torebka curku waniliowego
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. czekoladę zetrzyj na tarce o dużych oczkach. w garnuszku rozmieszaj mleko z curkem oraz kakao i zagotuj. wsyp przygotowaną czekoladę i pogdrzej na wolnym ogniu, energicznie mieszając do momętu aż czekolada całkowicie rozpuści się w mleku

  2. ochłodzoną kremówkę wlej do miski, dosyp cukier waniliowy i ubij na sztywno. aby smietanka łatwiej i szybciej się ubiła mieszaj trzebaczką ochłodz w lodówce. Gorącą czekoladę przelej do filiżanek. Na wierzchu umieść kopiasto bitą śmietanę. wierzch polej likrem, możesz go także udekorować w fantazyjne wzory rozpuszczoną, ciepłą czekoladą. podawaj natychmiasta

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń