Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna odmiana znanego Shreka :-)
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 47
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 141
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 79
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 145
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 47
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 141
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 79
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 145
Składniki
W kąpieli wodnej rozpuścić masło z czekoladą. Ostudzić. Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Porcjami dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec wlać masę czekoladową i dobrze wymieszać. Ciasto przelać do dużej prostokątnej formy posmarowanej tłuszczem i upiec do tzw. suchego patyczka w temp. 180 stopni ok. 30-40 min. Ostudzić.
Z soku jagodowego odlać ok. 2/3 szkl., resztę zagotować. W odlanym soku rozpuścić budyń. Wlać do wrzącego soku i mieszać do maksymalnego zgęstnienia. Wylać na przestudzone ciasto czekoladowe. Schłodzić. Na warstwie budyniowej ułożyć delicje, czekoladą do góry.
Galaretkę rozpuścić w 2/3 szkl. wody, wystudzić. Schłodzoną kremówkę ubić z cukrem pudrem, połączyć z tężejącą galaretką i dobrze wymieszać. Wylać na delicje i schłodzić min. 2 godz.
Smacznego :-) P.S. Przepis pochodzi z blogu czerwień i błękit