Do góry

Przekąski Przepis na:

Czekoladowe babeczki

Przekąski

Autor: mateusz

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 69

Dodano: 26.03.2008

Odsłon: 8912

Święta nie obejdą się bez babeczek

Składniki

  • 140 g masła
  • 150 g czekolady
  • 4-5 jajek
  • 195 g cukru
  • 75 g mąki
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Czekoladę roztopić w rondelku z masłem. Następnie ubić jajka z cukrem i zmieszać z czekoladą. Przygotować foremki, posmarować je masłem i posypać bułką tartą. Masę wlewać kolejno do foremek. Masę w foremkach zamrażamy w lodówce. Wypiekać musiszmy zamrożone w temp. 240ºC przez 4 minuty.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń