Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 607
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1832
Polecam.
Odsłon: 5665
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 607
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1832
Polecam.
Odsłon: 5665
Składniki
Margarynę , cukier, jajka ubić. Następnie dodać kakao, pół słoika dżemu, sodę i mąkę połączyć. W trakcie mieszania stopniowo dolewać mleko. Ciasto przelać do formy normalnej biszkoptowej lub do tortownicy w zależności od tego co chcemy zrobić:). piec w 175st ok. 45 min.
do dekoracji polewa i co kto lubi:)
Upieczone ciasto ostudzić i przekroić w połowie posmarować dolną połowę ciasta resztą dżemu i przykryć drugą udekorować polewą.