Do góry

Desery Przepis na:

Czekoladowe ciasto z gruszkami

Desery

Autor: Jagodka

Przepisów i artykułów: 14 Ocena: 148

Dodano: 05.09.2009

Odsłon: 11321

Pyszne....

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wszystkie sładniki radzę wyciągnąć wcześniej aby miały temp. pokojową. Gruszki pokroić w kostkę a nadmiar soku odlać. Czekoladę utrzeć na grubych ochkach.

  2. Margarynę utrzeć z cukrem na pulchną masę, po kolei wbijać jajka dalej ucierając. Powoli dawać mąke (z kakao i proszkiem do pieczenia). Na sam koniec wlać mleko, gdy wszystkie składniki się zmieszają wsypać czekoladę i wymieszać łyżką. Ciasto wlać na wysmarowaną tłuszczem foremkę a na werzch poukładać gruszki.

  3. Ciasto piec ok. 45 minut w temp. 180 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 06 września 2009 Ojej, przepraszam, zupełnie nie wiem dlaczego ten komentarz się tu wkleił, skoro pisałam go komuś innemu - i na pewno nie pomyliłam okien! Już któryś raz mi się zdarza, że piszę komentarz, a pojawia się on w zupełnie innym miejscu :/

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 05 września 2009 Masz ciekawe przepisy o oryginalne pomysły. Szkoda tylko, że nie masz zdjęć tych dań (należę do osób, które najpierw "jedzą oczami" i muszą wiedzieć, jak coś wygląda zanim to przygotują) ;) pozdrawiam!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 05 września 2009 Brzmi absolutnie fantastycznie, chyba zrobię to ciasto w najbliższym czasie :) ale... jakiej wielkości ma być ta foremka tak mniej więcej? jedna gruszka wystarczy? w przepisie napisałaś "gruszki" w liczbie mnogiej, więc ile tego ma być? :) pozdrawiam!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń