Do góry

Desery Przepis na:

Czekoladowe fondue

Desery

Autor: Eleta

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 4

Dodano: 02.11.2009

Odsłon: 630

szybko, słodko i pysznie

Składniki

  • dobrej jakości gorzka czekolada, 400 g
  • słodka śmietana (30-proc.), 300 ml
  • 2 łyżki brandy lub np. likieru Ammareto
  • owoce: 1 ananas (świeży) 1 pomarańcza 1 zielone jabłko i 1 czerwone jabłko 1 kiwi lub jakie kto tam lubi
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. owoce: dokładnie je umyj i osusz. Pokrój pomarańczę, kiwi i jabłka na ćwiartki. Ananas obierz i pokrój w kosteczkę

  2. W miseczce pokrusz czekoladę. Zagotuj śmietankę w naczyniu do fondue, dodaj pokruszoną czekoladę, zdejmij z ognia. Poczekaj, aż czekolada się rozpuści, mieszkając co jakiś czas. Tak przygotowaną czekoladę ze śmietanką ponownie ustaw nad malutkim płomieniem.

  3. Owoce nabijaj na patyczki i maczaj w czekoladzie

  4. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń