Do góry

Desery Przepis na:

Czekoladowe gwiazdy

Desery

Autor: kala25

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 3

Dodano: 20.07.2008

Odsłon: 1047

Pychota

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Utrzeć masło, dodając stopniowo cukier i żółtka, startą czekoladę, na końcu cukier waniliowy i mleko. Kiedy krem będzie gładki i puszysty, to dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, dokładnie wymieszać. Połączyć z ubitą na sztywno pianą. Ciasto wyłożyć do natłuszczoneji obsypanej mąką formyw kształcie gwiazdy, piec około godz. w 180 stopni C.Lekko przestudzone ciasto wyjąć z formy, przekroić w poprzek, przełożyć dżemem. Posmarować polewą czekoladową, ozdobić orzechami i owocami

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń