Do góry

Desery Przepis na:

Czekoladowe kulki

Desery

Autor: kruszynka25

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 26

Dodano: 05.05.2009

Odsłon: 2076

proste i szybkie, po prostu niebo w gębie:-)))

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Podgrzewać razem na małym ogniu mleko, cukier, kakao i margarynę.

  2. Gdy cukier się rozpuści dodać płatki owsiane i jeśli trzeba jeszcze przez kilka minut podgrzewać stale mieszając

  3. Gorącą masę wyłożyć na półmisek posmarowany olejem i odcinać łyżeczką niewielkie kawałki.

  4. Gdy nieco przestygną formować kulki i układać na folii aluminiowej do zupełnego ostudzenia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kruszynka25 17 czerwca 2009 radzę nie zagotowywać tej masy, bo może się szybko przypalić, lepiej podgrzewać na małym ogniu stale mieszając. Życzę smacznego:-))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

atus2 17 czerwca 2009 napewno zrobię a mam pytanko czy tą masę można zagotować czy raczej nie?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kruszynka25 05 maja 2009 te kulki to doskonały smakołyk tak dla dzieci, jak i dla nieco większych łasuchów:-)))))))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń