Do góry

Desery Przepis na:

Czekoladowe ślimaczki

Desery

Autor: elka810707

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 21

Dodano: 20.10.2009

Odsłon: 1161

tanie, smaczne, szybkie.

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto rozkładamy na stolnicy, smarujemy kremem czekoladowym i posypujemy orzechami.Zwijamy wzdłuż dłuższego boku, ale tylko do połowy. Powstałe w ten sposób dwa ruloniki smarujemy na złączeniu wodą, żeby się skleiły, a następnie kroimy w plastry .

  2. Plastry układamy na blasze (możemy je lekko spłaszczyć dłonią oraz posypać cukrem). Pieczemy w temperaturze 220 stopni przez 10-15 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

atfreya-maya 20 października 2009 Ten przepis to plagiat, nawet zdjęcie ukradłaś z gazetki z Biedronki. Mogłabyś chociaż ten kawałek filiżanki wymazać w fotoshopie. Żałosne

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

atfreya-maya 20 października 2009 ładnie to tak kraść przepis i zdjęcie z gazetki z Biedronki. Żałosne.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń