Do góry

Desery Przepis na:

czekoladowo- orzechowy tort mojej Mamy

Desery

Autor: paloomka27

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 6

Dodano: 30.07.2009

Odsłon: 2191

pyszne

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Bialka ubic na sztywno, dodac cukier i ubijac.Gdy bedzie sztywne dodac zoltka i ubic.Na koncu make ,proszek ,orzechy i kakao i lekko wymieszac najlepiej drewniana lyzka.Robic najlepiej na dwa razy po 5 jaj.Piec na 160-170stopni okolo 45 mi.piec w tortownicy o srednicy 26 cm lub blaszce prostokatnej. masa na parze. 6jajek ubic z cukrem na parze az powieksza swoja objetosc i zbieleja . Studzic mieszajac co jakis czas ubijaczka.Mozna dodac do smaku kawe rozpuszczalna lub capuccino. Zimna mase dodawac powoli do 5 kostek masla wczesniej roztartych mikserem na gladka mase.Zimne placki przekroic na pol i pozwstale 4 placki paczowac monca herbata i przekladac masa.Ozdabiac wedle uznania.Najlepiej smakuje na drugi dzien z lodowki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń