Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
porcja na dużą prostokątną blaszkę :)) Przepis dostałam od koleżanki :)
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 90
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 199
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7988
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 90
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 199
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7988
Składniki
Biszkopt: Żółtka oddzielić od białek. Do żółtek dodać ocet i dokładnie wymieszać. Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i na końcu kakao. Całość dobrze wymieszać. Upiec 2 placki lub jeden i po upieczeniu przekroić.
Krem: Na parze ubić żółtka, cukier i jajka. W szklance wody rozpuścić galaretkę. Czekoladę roztopić na parze. Wiśnie odsączyć. Masło utrzeć stopniowo dodając po 1 łyżce masy jajecznej, płynnej czekolady, tężejącą galaretkę, wiśnie i delikatnie wymieszać.
Ciasto układać: biszkopt, krem, biszkopt, krem. Wierzch polać polewą i udekorować wiśniami lub żurawiną. Polewa: 1/2 kostki margaryny+4łyżki wody+3/4 szklanki cukru+3 łyżki kakao. Wszystko rozpuścić w garnuszku.