Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny, bardzo puszysty omlet, rozpływający się w ustach mmmmmniam :-)
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 53
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 29
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 888
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 319
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 53
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 29
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 888
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 319
Składniki
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną, puszystą pianę. W drugiej misce ubic żółtka z cukrem. Dodać mąkę przesianą z kakao, zmiksować krótko do połaczenia składników. Dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać wszystko szpatułką. Ciasto wylać na blachę z odrobiną oleju lub masła. Patelnię przykryć pokrywką i smażyć na małym ogniu ok. 3 min. Delikatnie przewrócić na drugą stronę i po 1 minucie omlet zdjąć ostrożnie z patelni, przełożyć na talerz. Na małej patelni roztopic masło, dodac miód, wymieszać. Dodać banana pokrojonego w plasterki, cynamon i wszystko delikatnie wymieszać. Podgrzewać 2 min. Połowe karmelizowanych bananów wyłożyć na omlet, złożyć go na pół, a na wierzch wyłożyć resztę bananów. Posypać płatkami czekoladowymi lub startą czekoladą. Smacznego :-)